DÖVİZ KURLARI
Döviz Alış Satış
Dolar
Euro
TAZiYELER  + Ekle 
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ana sayfaya Dön // Güncel
ABULLAH BALAK GECESİ YAPILDI
03 Mart 2013 Pazar Saat 13:16
Urfalı Ünlü bestekâr Abdullah Balak’a vefa gecesi düzenledi. . Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 01.03.2013 tarihinde düzenlenen geceye pek çok sanatçı ve sanatsever katıldı.

  1. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 01.03.2013 tarihinde düzenlenen geceye Şanlıurfa Belediye Başkanı, Harran Üniversitesi Rektörü, Milletvekilleri, sanatçı ve sevenleri katıldı.

    Esentepe Belediye konferans salonunda düzenlenen ve Güneydoğu Televizyonu tarafından canlı yayınlanan gecede; Yusuf Dişli’nin katkılarıyla hazırlanan Abdullah Balak tanıtım filminden sonra Abdullah Balak kendi eserini seslendirdi. Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Şanlıurfa THM kurusu sazları eşliğinde sahne alan Ses sanatçıları Selahattin Alpay, Müvever Özdemir, Lütfü Emiroğlu, Turgay Coşkun, Halil Altıngöz, Halil Sezgin, Mercan Özkan,  Arzu Temel, Bakır Karadağlı, Birsen Er, Ekin Uluğ, Mihriban Türkmen Abdullah Balak’ın eserlerini seslendirdi.  

    Geceye Urfa’dan pek çok sanatsever birçok sanatçı ve halk oyunları eğitmen ve oyuncusu katılarak Abdullah Balak’ı yalnız bırakmadı. Ses sanatçıları Mustafa Savaş, Ses sanatçısı Mustafa Taşçı, Gazelhan Bediran Kırımızı, Hoyratçı Mehmet Gözoğlu, Gazelhan Mehmet Güzelgöz, Saz sanatçısı Feridun Yüzgen, Ses sanatçısı Mehmet Kazoğlu, Udi Ahmet Bekler, Bestekâr Musa Kaldı, Bestekar Fuat Kürkçüoğlu, Yazar Av. Müslüm Akalın, Yazar Yrd. Doç. Cihat Kürkçüoğlu, Yazar Yrd. Doç. Ömer Faruk Atıparmak, Yazar A.Naci İpek, Yazar Mehmet Göncü, Yazar İbrahim Okuyan, Şair Remzi Kara, Fotoğraf Sanatçısı Burhan Akar, Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Karaca, Halk Oyunları eğitmeni Mehmet Çoban, Fahri Mekik Urfa’dan katılan sanatçılardan birkaçı idi.

    Sanatçı ve sanatseverin katıldığı geceye il dışından gelerek katılanlar oldu. İstanbul’dan, Sanatçı Selahattin Alpay ve Sanatçı Münevver Özdemir Ankara’dan Kültür Bakanlığı Sanatçısı kanun sanatçısı Turgay Coşkun, Bestekar Abdülkadir Alğın, Araştırmacı Abuzer Akbıyık ve Marmaristen Udi ve ses sanatçısı Lütfü Emrioğlu Abdullah Balak gecesine katıldı.

    1939 Yılında Urfa’da doğan Abdullah Balak, İlk orta ve lise tahsilini Urfa’da tamamladıktan donra 1968 yılında Ankara Üniversitesinden mezun oldu. Uzun Yıllar öğretmenlik yaptı. Harran üniversitesinde Müzik Bölümünü kurarak başkanlığını yürüttü. Tenekeci Mahmut Güzelgöz başta olmak üzere birçok müzik ustası ile müzik meclislerinde bulundu. Urfa makam geleneğini usta çırak geleneği içinde öğrendi. “Kardaş Dala Konaram”, “Feleksen ne Feleksen”, “Dağıdır Yar Dağıdır”, “Vay Benim Arsız Göynüm” gibi birçok eser besteledi. Eserleri İbrahim Tatlıses, Nuri Sesigüzel, Mahsun Kırmızıgül, Selahattin Alpay, Münever Özdemir ve daha birçok sanatçı tarafından okundu. Ünlü bestekar Abdullah Balak halen yaşamını Urfa’da  sürdürmektedir. 

Bu yazı toplam 18677 defa okundu.
Hüseyin BOZKURT
TEBRİKLER
Öncelikle sanat ve sanatçıya verilen değer açısından bu etkinliği düşünen, planlayan, yazan, çizen, katılan, organize ve icra eden herkesi kutluyorum. Ayrıca biz toplum olarak , topluma hizmet etmiş kişileri sağlıklarında anmaz, aramaz,onure etmeyiz. Hep kaybedince kıymet vermeye başlarız. Abdullah BALAK'a yapılan ve hakettiği bu vefa örneği alışılmışın dışında ve sağlığında yapıldığından daha anlamlı buluyorum. Kendisine sağlıklı yıllar diliyorum.
04 Mart 2013 Pazartesi Saat 09:03
Şu An Sitede
Kişi Online
DÜNÜN MANŞETLERi
SEFERLER  + Ekle 
ETKiNLiK  + Ekle 
ARŞİVDE ARA
ÇOK OKUNANLAR
ÜYELİK
Genel İçerikler