DÖVİZ KURLARI
Döviz Alış Satış
Dolar
Euro
TAZiYELER  + Ekle 
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ana sayfaya Dön // Güncel
HİBE PROGRAMI IPARD-2'DE YENİLİKLER
14 Nisan 2015 Salı Saat 13:43

IPARD-2'de hibe destegi %70'e çıkıyor. Belediyelere ve özel idarelerin Güneş enerji yatırmlarına ise %100 hibe verilecek.  

 



Ankara AB Yatırım Danışmanı Abuzer Akbıyık konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı; Avrupa Birliği Kırsal kalkınma Fonları (İPARD) kapsamında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından 2007-2013 dönemi IPARD-1 olarak verilen hibeler, 2014-2020 döneminde İPARD-2 olarak devam edecek. İPARD-1 kapsamında 3 milyon avroya kadar tarımsal projelere %50-65 oranında destek sağlandı. 13 çağırı ile 7.938 sözleşme imzalandı ve 2.2 milyar TL hibe verdi.İlk çağrısı 2015 Eylül ayında yapılacak IPARD-2, 2020 yılına kadar devem edecek. Bu kapsamda 1 Milyar 45 milyon Avro hibe verilecek.

İPARD Kapsamında aşağıdaki konulardaki yatırımlara hibe desteği sağlanmaktadır.  

  • EtÜretenTarımsal İşletmelereYatırım
  • SütveSütÜrünlerinin İşlenmesive Pazarlanması
  • Etve EtÜrünlerinin İşlenmesive Pazarlanması
  • MeyveveSebzelerinİşlenmesivePazarlanması
  • SuÜrünlerininİşlenmesivePazarlanması
  • ÇiftlikFaaliyetlerininÇeşitlendirilmesive Geliştirilmesi
  • YerelÜrünlerinveMikroİşletmelerin Geliştirilmesi
  • KırsalTurizm
  • KültürBalıkçılığınınGeliştirilmesi

TKDK Başkanı Ali Recep Nazlı’nın yaptığı açıklamalara göre; İPARD-2 hibesi için, 2015 Eylül ayında çağrıya çıkılacak. İPARD-2 kapsamındaki yenilikler ana hatlarıyla şunlar olacaktır.

1- IPARD-1 programında en yüksek limitiler yüzde 65'di. IPARD-2’de limit yüzde 70'e çıkıyor.

2-. IPARD-2’de, Organize Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri ve Nüfusu 20 binin altında olan ve TKDK Kırsal alan listesinde olan Belediyeler ve il özel idarelerine bağlı yerlerde yapılacak Güneş enerjisi ve benzeri yenilenebilir enerji yatırımlarını yüzde 100 hibe desteği kapsamına alınmaktadır.

3- IPARD-2’de Yenilenebilir Enerji desteği Gerçek kişilere de verilecek. Gerçek kişiler tarafından TKDK desteği kapsamında yapılan tesislerin kendi ihtiyaçları için kurulacak güneş enerjisi, rüzgar enerjisi gibi yenilene bilir enerjiyi yatırımları da destek kapsamına alınmaktadır.

4-. IPARD-1‘de Yumurta tavukçuluğu IPARD-1 programında destek kapsamında değildi. Kanatlı sektöründe  etçil piliç ve hindiyi destekliyordu, IPARD-2’de yumurta tavukçuluğunu da destekleme kapsamına aldı.

5- IPARD-1 ‘de  hindi yetiştiriciliği vardı IPARD-2’de  kaz yetiştiriciliği de destek kapsamına alınıyor.

6- IPARD-1 ‘de desteklenen kırmızı et, beyaz et, süt hayvanı yetiştiriciliği, kırsal turizm, el sanatları, yerel ürünler, balıkçılık, su ürünlerini işlenmesi gibi yatırımlarımızın desteklenmesine IPARD-2’de  aynı şekilde devam edilecektir.

7-İPARD hibeleri şu anda 42 ilde uygulanmaktadır. 81 ilde uygulanması için çalışmalar yapılmaktadır. 

Ayrıntılı bilgi için : 

https://www.tkdk.gov.tr/2794

Bu yazı toplam 9533 defa okundu.
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Şu An Sitede
Kişi Online
DÜNÜN MANŞETLERi
SEFERLER  + Ekle 
ETKiNLiK  + Ekle 
ARŞİVDE ARA
ÇOK OKUNANLAR
ÜYELİK
Genel İçerikler