DÖVİZ KURLARI
Döviz Alış Satış
Dolar
Euro
TAZiYELER  + Ekle 
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ana sayfaya Dön // Güncel
HALK KÜLTÜRÜNDE SU SEMPOZYUMU YAPILDI
12 Kasım 2013 Salı Saat 17:53

“Halk Kültüründe ‘Su’ Uluslararası Sempozyumu”  7-8 Kasım 2013 günlerinde Tekirdağ’da yapıldı



Motif Vakfı ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi işbirliği ile Kültür Turizm Bakanlığının ve Tekirdağ Valiliği’nin destekleriyle düzenlenen “Halk Kültüründe ‘Su’ Uluslararası Sempozyumu”  7-8 Kasım 2013 günlerinde Tekirdağ’da yapıldı.

 “Su”yun hayatımızdaki önemi ve kültürümüzdeki yerini ortaya koymak, su konusunda farkındalık yaratmak amacıyla yapılan sempozyuma ilgi büyüktü.

Törene, Tekirdağ Vali Vekili Mustafa Işık, NKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Şefik Kurultay, Tekirdağ Kültür Turizm İl Müdürü Mehmet Altaş, Motif Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı M. Zeki Baykal, Motif Vakfı Yöneticileri, kurum ve kuruluşların temsilcileri, Bilim insanları, araştırmacılar ile birlikte misafir ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumun açılış oturumu Prof. Dr. Can Etili Ökten moderatörlüğünde başladı. Toplantılar 2 gün boyunca 4 salonda gerçekleşti. Katılım yüksek sayıda gerçekleşti.  Sempozyumun kapanışında yapılan değerlendirme toplantısında, bildiri sunmak üzere 308 Kişinin başvurduğu, 124 bildirinin katılımının uygun bulunduğu Sempozyumda 116 bildiri sunuldu, 4 salonda bildirilerin sunulduğu, sempozyuma 22 Profesör, 26 Doçent, 29 Yardımcı Doçent, 6 Araştırma Görevlisi, 11 Doktor, 18 Araştırma Görevlisi, 4 Araştırmacı-yazarın katıldığı, Sempozyumun bilim kurulunda 36 kişi, Düzenleme kurulunda 28 kişi, sekretarya görevini 4 kişinin yürüttüğü ifade edildi.

Uluslararası sempozyuma, Edirne’den Ardahan’a, Şanlıurfa’dan Ordu’ya kadar  Türkiye’nin birçok ilden bilim adamı ve araştırmacı ile birlikte,Azerbaycan, Macaristan, Almanya, Çin Halk Cumhuriyeti, Polonya, ABD, K.K.C.D, Kosova, Ukrayna, Makedonya, Bosna-Hersek, Kazakistan  gibi ülkelerden de katılımcılar oldu.

Ses sanatçısı Prof. Dr. Can Etili, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul THM sanatçısı Salih Turhan’da okudukları Su konulu türkülerle sempozyuma renk kattılar.

Sempozyuma Urfalı olarak Prof. Dr. Feriha Akpınarlı, Sabri Kürkçüoğlu, Abuzer Akbıyık, Mahmut Mance, Emin Mance, Mevlüt Çelik, Vedat Atilla ve Kenan İnci katıldı. 

Sempozyumda Araştırmacı-Yazar Abuzer Akbıyık “Şu Fırat’ın Suyu Akar Serindir”, Haran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sabri Kürkçüoğlu da “Şanlıurfa Halk İnançlarında Kutsal ve Şifalı Sular” konulu bildiri sundu.

 

 Halk Kültüründe Su Sempozyumuna katılanlardan bir grup 

 

 

Bu yazı toplam 8098 defa okundu.
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Şu An Sitede
Kişi Online
DÜNÜN MANŞETLERi
SEFERLER  + Ekle 
ETKiNLiK  + Ekle 
ARŞİVDE ARA
ÇOK OKUNANLAR
ÜYELİK
Genel İçerikler