DÖVİZ KURLARI
Döviz Alış Satış
Dolar
Euro
TAZiYELER  + Ekle 
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Abuzer Akbıyık
abuzerakbiyik@hotmail.com
Ferhat Şelli’nin görevden alınmasını da mı sineye çekeceğiz
16 Nisan 2014 Çarşamba Saat 13:36

Bugün itibariyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Urfalı Dr. Ferhat Şelli’nin görevinden alınarak Bakanlık Müşavirliği görevine getirildi. Ankara’da tek üst düzey bürokratımız vardı onu da görevden aldılar, Urfalı olarak da mı sineye çekeceğiz.

12 Haziran 2011'de yapılan genel seçimlerde Ak Parti, üstün bir başarı göstererek bu seçimlerde Şanlıurfa’dan %65 oy almıştı. Urfalılar 10 milletvekili çıkararak Başbakana destek verişlerdi. Ben de bunun üzerine gazetelere “Yüksek düzeyde Urfalı bürokrat istiyoruz” diye bir yazı yazmıştım.  O günden bu güne bırakın üst düzeylere Urfalı atanması, var olanlarda görevden alınıyor.  İşte son örneği Dr. Ferhat Şelli. Bunu da mı görmemezlikten geleceğiz, bunu da mı sineye çekeceğiz.  Urfa’nın sahipleri, siyasiler, oda, birlik başkanları bunda da mı susacaksınız.  

Genel seçimlerden sonra yazdığım 01.08.211 tarihinde yayınlanan “Yüksek düzeyde Urfalı bürokrat istiyoruz”  yazımda özetle şöyle demiştim  “Yüksek düzeyde bürokrat demek, yatırım ve hizmet demektir. Bir ilin Ankara’da üst düzey bürokratı ne kadar çoksa, o il, o kadar çok yatırım ve hizmet alır.  İlleri, birer meyve ağacı olarak düşünürsek bürokratlar o ağacın dallarıdır. Dalları ne kadar çok ve güçlü olursa ağaç o kadar çok meyve verir.”  O gün ne dediysem bugünde onu söylüyorum.            

 Urfa geniş toprakları olan bir il, doğurganlık oranı yüksek, göç alıyor bu nedenle nüfusu sürekli artıyor. Eğitim, Sağlık, Tarım, Sanayi, Kültür ve Turizm konularında Urfa’nın halledilmesi gereken birçok sorunu var. Bu sorunları ancak, bakan, vekiller ve bürokratlar el ele vererek çözebilir.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında Müsteşar yardımcısı hemşerimiz Dr. Ferhat Şelli’nin görev alığı günden bu güne Urfa’ya katkıları ortadadır. Tarım alanında Urfa’ya yapılan hizmetlerin arkasında Ferhat Şelli vardır. Düşünün Milli Eğitim Bakanlığı’ndan, Sağlık Bakanlığı’na, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan, Kültür Bakanlığı’na kadar bakanlıklarda genel müdür, müsteşar düzeyinde Urfalı olsa idi nereden nereye gelirdik.

            Yıllardan beri Ankara’daki Urfalı yüksek düzeyde görev alan bürokrat sayısı parmakla sayılacak kadar azdır. Bu nedenle de Devletin birçok nimetinden Urfa istifade edememiştir. Urfalı bakanlıklara gitmiş, merhaba vereceği, derdini anlatacağı hemşerisi olan bir bürokratı bulamamıştır. Herkes başı dara düşünce tanıdık bir bürokrat aramaya başlar. Demez ki “ben ne ektim ki, ne biçeyim.” Urfalı bürokrat az olunca, vekiller de yeteri kadar iş yapamamış, sonuçta Urfa zarar görmüştür.   

İşin özü şudur: Urfalılar seslerini Ankara’ya duyurmalı, Müsteşar yardımcısı Dr. Ferhat Şelli’nin görevden alınmasına tepki göstermelidir. Başbakan’a “Urfalılar gerek genel seçimlerde gerekse mahalli seçimlerde oy vererek size sevgisini ifade etti, şimdi sıra sizde, Urfalı bürokratları genel müdür, müsteşar, bakan yardımcılığı makamlarına getirerek siz de Urfalılara sevginizi ifade edin” demelidir. Urfalı yapılan haksızlıkları sineye çekmemeli, talebini ve tepkisini dile getirmelidir.

Bu yazı toplam 2566 defa okundu.
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Şu An Sitede
Kişi Online
DÜNÜN MANŞETLERi
SEFERLER  + Ekle 
ETKiNLiK  + Ekle 
ARŞİVDE ARA
ÇOK OKUNANLAR
ÜYELİK
Genel İçerikler