HAMOY’DAN, ABUZER AKBIYIK VE SALİH TURHAN’A ÖDÜL VERDİ
23 Nisan 2017 Pazar Saat 13:30

HAMOY tarfından Ankara’da düzenlen törenle ile Abuzer Akbıyık ve Salih Turhan’a HAMOY tarafından Halk Bilimi ödülü verildi. 



Dün akşam Ankara’da düzenlen törenle ile Folklor Araştırmacısı Abuzer Akbıyık ve THM sanatçısı-Araştırmacı Salih Turhan’a HAMOY tarafından Halk Bilimi ödülü verildi. 

 

Ankara’da faaliyetini sürdürmekte olan Halk Müziği ve Oyunları Araştırma Eğitim Derneği, halk bilimine hizmet etmiş 12 duayene törenle Halk Bilimi ödüllerini verdi.  

Ödül töreninde açılış konuşması yapan Dernek Başkanı Abdullah Gündüz, dernek çalışmaları hakkında bilgi vererek şunları ifade etti ” HAMOY olarak 44 yıl içerisinde türkülerimize sahip çıktık, halk oyunlarımıza, geleneksel tiyatromuza sahip çıktık.  Çocuklar, gençler ve yetişkinler olmak üzere üç ayrı toplulukla güzel çalışmalar yaptık. Daha pek çok çalışma yaptık, özet olarak söylersek öz kültürümüze sahip çıkarak gelecek nesillere bozulmadan aktarılmasına çalıştık. Biz büyüklerimizden kültürün ustalarına da vefa göstermeyi öğrendik dolayısı ile 40. yılımızdan itibaren halk bilimine emek vermiş katkı sağlamış olanlara ödül vermeye başladık, Bu kapsamda 12 duayenimize bu gece ödüllerini vereceğiz” dedi.  

22 Nisan 2017 Akşamı Ankara Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezinde düzenlenen ödül törenine de; Abuzer Akbıyık, Bayram Bilge Tokel, Ayvaz Başaran, Mustafa Ali Kasap, Nejat Tosun, Salih Turhan, Mehmet Uysal, Okan Murat Öztürk, Serbülent Yasun, TRT Anadolu’nun Sıcak Yüzleri programı, İsmail Görer ve Aşık Kul Nuri’ye ödülleri verildi. Çok sayıda bürokrat ve sanatseverin katıldığı Ödül töreni programında, Şef Mehmet Gürbüz yönetiminde HAMOY Türk Halk Müziği Korosu bir konser sundu.