DARBEYE HAYIR, DEMOKRASİYE EVET
31 Temmuz 2016 Pazar Saat 19:20

Araştırmacı Yazar Abuzer Akbıyık, darbe girişimini kınayarak, Darbeye Hayır, Demokrasiye Evet dedi



Abuzer Akbıyık “15 Temmuz 2016 akşamı yapılan darbe girişimi, Türkiye Cumhuriyetimize, halkımıza ve demokrasimize karşı yapılmıştır. Böyle bir girişimi nefretle kınıyorum. Girişimde bulunanlar, layık olduğu en ağır cezayı çekmelidir.  İyi bilinmelidir ki, bu darbe girişimin amacı sadece siyasi iktidarı yok etmek değildir.  Bu darbe girişimin amacı, Ülkede Demokrasiyi yok etmek, Türkiye'yi karıştırmak, insanları kamplara ayırmak, çatıştırmak, Askerle, Askeri,, Askerle Polisi  çarpıştırmak, Türkiye’yi yakıp, yıkmak, ülkenin bütün kaynaklarını yağmalamak ve ülkeyi bölmektir. Bu darbe girişiminin amacı; Türkiye'yi Irak, Libya, Suriye haline getirmektir." Dedi.

Meydanlara inerek darbe girişimini engelleyen halkımız Uçağa, tanka, topa, kurşuna göğsünü siper ederek bir destan yazmıştır diyen Akbıyık “ Darbe girişimine karşı, Türk, Kürt, Arap hemen her kesimden ve her siyasi görüşten halkımız, Uçağa, tanka, topa, kurşuna göğsünü siper ederek bir destan yazdı, Devlete, Bayrağa ve Demokrasiye sahip çıktı. Dünyaya örnek mücadele sergileyen halkımıza selam olsun. Demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Demokrasinin muhafazası konusunda tek yürek olan siyasi partilerimizi de kutluyorum.” Dedi.  

“En kötü demokrasi, darbe yönetiminden iyidir” diyen Akbıyık şunları ifade etti”  Biz, yaş itibariyle birkaç darbeyi gördük, darbe yönetimlerine bizzat şahit olduk. Darbeler, demokrasiyi ortadan kaldırırken, ülkemizin ekonomik yapısına da darbe vurmuş, ülkemizin sanayide, ticarette, enerji ve tarımda geri kalmasına, halkın yoksullaşmasına sebep olmuştur. Darbe dönemlerinde, suçsuz, günahsız binlerde insan tutuklanmış, aylarca haber alınamamış, işkence görmüş, yıllarca hapis yatmıştır. Yaşanan ıstırapları, çekilen acıları anlatmak mümkün değildir. Allah, o acılı günleri bir daha göstermesin. Gençlere özet olarak şu kadarını söyleyebilirim “en kötü demokrasi, darbe yönetiminde daha iyidir.”  Bu bakımdan başta gençler olmak üzere herkes Türkiye Cumhuriyetine, bayrağına, demokrasiye sahip çıkmalı, meydanlarda bunu haykırmalıdır.” Dedi.