URFALI YÖNETMENDEN HADİS FİLMLERİ
27 Haziran 2015 Cumartesi Saat 16:34

Urfalı Yönetmen Muhammet Benek; Peygamber Efendimizin hadislerini kısa filmler halinde izleyiciye aktaracak.



Urfalı Genç Yönetmen Muhammet Benek; Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’in hayatımıza ışık tutan sözlerini, davranışlarını ve tavırlarını özgün senaryolar ile hikâyeleştirerek kısa filmler halinde izleyiciye aktaracak.

Projenin Hikâyesi İki Yıl Öncesine Dayanıyor

TRT ve Selçuklu Belediyesi’nin işbirliği ile bu yıl gerçekleşen ve jüri başkanlığını Osman Sınav’ın yaptığı “Bir Hadis Bir Film” yarışmasında “ELMA” filmiyle Jüri Özel Ödülü alan Muhammet Benek; projenin alt yapısını iki yıl önce ‘O’nu Seyret’ ismiyle oluşturduğunu, bu yarışma ve ödülün harekete geçmesinde önemli bir dönüm noktası olduğunu söylüyor.

Ömürlük Proje

“Peygamber Efendimiz (sav), Yaratıcı tarafından ‘Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım’ sözüne muhatap olmuş mükemmel insan modelidir” diyen Benek, bireyselciliğin ve egoların daha fazla belirginleştiği, toplumsal travmaların arttığı bir dönemde “Hadis Filmleri”nin bir can suyu olacağına inanıyor. Özgün senaryolara dönüştürebileceği tüm hadisleri kısa film olarak çekmek istediğini belirten genç yönetmen, ‘Hadis Filmleri’nin kendisi için ömürlük bir proje olduğunu vurguluyor.

İlk Film: FÂRİKA

“Projenin ilk filmi olan Fârikayı kendi imkânlarımla çektim. Projenin yeni filmleri için hem kurumsal hem de bireysel sponsorluklara ihtiyaç var elbette. Projede yer almak, destek vermek isteyenlerle de işbirliğine hazır olduğumuzu söylemeliyim” Kamera önünde ve arkasında istekli ve heyecanlı bir ekiple çalıştıklarını söyleyen Benek, gerek senaryoların hazırlanması, gerekse çekim ve kurgu süreçlerinde çok yoğun müzakereler ve beyin fırtınaları yaptıklarını anlatıyor. İlk fim Farika’yı aşağıdaki link adresinden izleyebilirsiniz.  

https://www.youtube.com/watch?v=WSXxm3XUvr0

“Sanatı Allah’ın Rızasını Kazanmak İçin Yapmak Beni Heyecanlandırıyor”

Sanatın, kâinatı okumanın önemli bir şekli olduğunu söyleyen Benek; sanatı da Allah’ın rızasını kazanmak maksadıyla yapmanın kendisini heyecanlandırdığını ve cesaretlendirdiğini söylüyor.   Projenin evrelerinden haberdar olmak için https://www.facebook.com/hadisfilmleri sayfasını takip edebilirsiniz.