ENERJİ VERİMLİLİĞİ ÇOK ÖNEMLİDİR
13 Eylül 2014 Cumartesi Saat 15:54

Akbıyık, Enerji verimliliğinin çok önemli bir konu olduğunu fakat ülkemizde henüz öneminin yeteri kadar anlaşılamamış olduğunu ifade etti.



Ankara AB Yatırım Danışmanı Abuzer Akbıyık Enerji verimliliğinin çok önemli bir konu olduğunu fakat ülkemizde henüz öneminin yeteri kadar anlaşılamamış olduğunu ifade etti.

Akbıyık şunları söyledi.” 2013 yılında Türkiye'nin toplam ihracatı 151 milyar dolar, ithalatı 251 milyar dolardır. İthalatın 56 milyar doları enerji ithalatıdır. Yani, Türkiye 2013 yılında ithalat için ödediği her 100 doların 22 dolarını enerjiye harcadı...Enerji üretimi ve yenilenebilir enerji üretimi önemlidir. Fakat üretim kadar, enerji tüketiminin azaltılması için "Enerji verimliliği" de çok önemlidir.  Maalesef ülkemizde, "Enerji verimliliği" konusunun önemi henüz daha anlaşılamamış ve üzerinde pek durulmayan bir konudur. Sanayi tesisleri başta olmak üzere enerji tüketen bütün sektörlerde, kurum ve kuruluşlarda "Enerji verimliliği" çalışmalarının başlatılması, enerji kayıp ve kaçağına neden olan sorunların tespiti ve önlemlerin alınması gerekir. “dedi 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yaptığı açıklamada, sanayideki düşük verimli motorların verimli motorlarla değiştirilmesiyle 8 milyar lira tasarruf sağlanacağını bildirdi.

Haber metnine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.aa.com.tr/tr/manset/388474--sanayide-motorlar-donusecek-8-milyar-lira-cepte-kalacak