DÖVİZ KURLARI
Döviz Alış Satış
Dolar
Euro
TAZiYELER  + Ekle 
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ana sayfaya Dön // Yaşam
URFA’DA MÜZİĞE YENİ UFUKLAR
08 Mayıs 2013 Çarşamba Saat 17:24
Harran Üniversitesi Bahar Şenliklerinin 2. Gününde “ Harran Üniversitesi konservatuarı ile Urfa’da Müziğe yeni ufuklar” konulu panel düzenlendi.

Harran Üniversitesi Bahar Şenliklerinin 2. Gününde “ Harran Üniversitesi konservatuarı ile Urfa’da Müziğe yeni ufuklar” konulu panel düzenlendi.

Şanlıurfa’da Şair Nabi Kültür Merkezi’nde düzenlenen  panele Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu, Egitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H.Hüseyin Tunçbilek, Yrd. Doç. Cihat Kürkçüoğlu, Öğr.Gör.Sabri Kürkçüoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız, Şanlıurfa Şairler ve Bestekarlar Dernek Başkanı Müslüm Dişikırık, akademisyenler, müzik sevenler, araştırmacılar ve Harran Üniversitesi Müzik öğretmenliği okulu öğrenciler katıldılar.

Moderatörlüğünü Harrran Üniversitesi akademisyenlerinden Doç.Dr. Ozan Bilen’in yaptığı müzik paneline İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Müzikoloji Bölüm başkanı Prof.Dr. Şehvar Beşiroğlu, Udi-Bestekâr İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Öğr. Gör. Mehmet Bitmez, Gazeteci-Yazar Osman Güzelgöz ve Folklor Araştırmacısı-Yazar Abuzer Akbıyık konuşmacı olarak katıldılar.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr İbrahim Halil Mutlu, panelde yaptığı konuşmada, Urfalıların konservatuarı çok istedikleri ve üniversite olarak bunu izinlerinin alınması noktasında çok uğraş sarf ettiklerini ama Urfalıların buna sahip çıkmadıklarını söyledi. Konservatuarın gelişmesi noktasında Urfalılardan yardım isteyen Rektör Mutlu, hoca sayısının yetersiz olduğundan yakındı.

Yapılan panelde Urfa Müziğinin tarihi, gelişim süreci, yetişen sanatçılar hakkında bilgi verilirken, konservatuar  oluşumunda  yapılması gerekenler hakkında öneriler sunuldu. Panel Öğr. Gör. Mehmet Bitmez’in ud resitali ve katılımcılar plaket takdimi ile sona erdi.

Bu yazı toplam 13986 defa okundu.
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Şu An Sitede
Kişi Online
DÜNÜN MANŞETLERi
SEFERLER  + Ekle 
ETKiNLiK  + Ekle 
ARŞİVDE ARA
ÇOK OKUNANLAR
ÜYELİK
Genel İçerikler