DÖVİZ KURLARI
Döviz Alış Satış
Dolar
Euro
TAZiYELER  + Ekle 
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ana sayfaya Dön // Güncel
ŞANLIURFA’YA PEK ÇOK TEŞVİK VE HİBE VAR
16 Aralık 2012 Pazar Saat 02:50
“Yatırımlarda Teşvik Hibe ve Destekler” konulu toplantıda konuşan Yatırım Danışmanı Abuzer Akbıyık “Şanlıurfa’da yapılacak yatırımlara pek çok teşvik ve hibe var” dedi

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi odasında yapılan “Yatırımlarda Teşvik Hibe ve Destekler” konulu toplantıda konuşan S.M.Mali Müşavir ve Yatırım Danışmanı Abuzer Akbıyık “Şanlıurfa’da yapılacak yatırımlara pek çok teşvik ve hibe var” dedi

 

Şanlıurfa’da yapılacak yatırımlara Devletin sağladığı imkanlar konusunda yatırımcıları bilgilendirmek amacıyla yapılan toplantıda, Türkiye’de mevcut bütün teşvikleri ve Şanlıurfa’da yapılacak yatırımlara sağlanan teşvik destek ve hibeleri anlattı.

 

Toplantıya Şanlıurfa ve Viranşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları, Esnaf Odası Başkanları, Şanlıurfa SMMM Odası yetkilileri, Sanayi ve Ticaret İl Müdür ve yetkilileri, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumu ve İş Kur yetkilileri, Akademisyenler, Muhasebeci ve Mali Müşavirler, Yatırım Danışmanları, pek çok sanayici ve iş adamları katıldı. Salonu dolduranlar Akbıyık’ın yaklaşık 2 saat süren ve zaman zaman fıkra ve anekdotlarla süslediği yatırımlarda teşvik hibe ve destekler konulu konuşmasını, toplantı sonuna kadar ilgi ile dinlediler.

 

Akbıyık, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi. “Tarihte devletler verimli topraklar ve suyun olduğu yerlerde kurulmuştur Şanlıurfa’da verimli ovalar, su ve güneş vardır.  Bu nedenle tarihte Urfa’da birçok devlet hüküm sürmüştür.” Dedi. Şanlıurfa’nın yatırım yapılacak ideal illerden biri olduğunu ifade eden Akbıyık “ Pamuk, buğday ve mercimek gibi tarım ürünler önemli miktarlarda üretilmektedir. Bu nedenle yatırımcı için hammadde sıkıntısı yoktur, Altyapı ve organize sanayi sitesindeki imkanlar, hava alanı, otoban ve devletin sağladığı Türkiye’nin en yüksek orandaki teşvikler hibe ve destekler dikkate alındığında Şanlıurfa bölgede yatırım yapılacak en uygun ildir.” Dedi. Türkiye’de uygulanan teşvikleri 21 başlık altında sunan Akbıyık “Yatırımlarda devlet yardımları kapsamında Şanlıurfa’da yapılacak yatırımlarda Gümrük muafiyeti, KDV istisnası, Kazançtan kurumlar ve gelir vergisi İndirimi, Sigorta primi işveren hissesi desteği, Yatırım yeri tahsisi, Faiz desteği, Gelir vergisi stopajı desteği, Sigorta primi işçi hissesi desteği gibi önemli destekler verildiğini yine Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumu ve Karacadağ Kalkınma Ajansı, tarafından yatırımlar %50 hibe verildiğini, Ayrıca KOSGEB ve İŞKUR tarafından destekler sağlandığını belirten Akbıyık ”Bunlar önemli desteklerdir fakat yatırımcılar yatırım yapmadan fizibilite hazılamalıdır. Pazar, hammadde, yatırım maliyeti, finansman kaynağı, kârlılık durumunu araştırmalı ve öylece yatırıma karar vermeldir.” Dedi. Urfalıların geçmişte yaşanan birkaç olumsuz girişimden dolayı ortaklıklara sıcak bakmadıklarını belirten ve Urfa’da söylenen “Şımbılı Şirket” sözünün hikayesini alatan Akbıyık “Birlikten kuvvet doğar, Türkiye’de ve dünyada başarılı bir şekilde işleyen çok ortaklı şirketler vardır. Geçmişteki başarısılıkların nedeni çok ortaklılık değil, yanlış teknoloji seçimi, sermaye yetersizliği veya yönetimdeki başarsızlık gibi başka nedenlerdir. Urfa’da yapılacak yatırmlara devletin pek çok teşvikleri vardır. Bu nedenle Urfalılar maddi güçlerini birleştirmeli ve büyük ölçekli yatırımlar yapmaldır.” Dedi. Gelecekle ilgili olarak da görüşlerini ifade eden Akbıyık, Güneş Enerjisi ve enerji verimliliği geleceğin konularıdır. Bunun üzerinde çalışmalı ve kafa yormalıyız. Eğer Güneş Ererjisi fabrikalarda, otomobil ve evlerde verimli şekilde kullanılabilir hale gelirse enerjide devrim olur. Doğalgaz ve petrol bağımlılığından kurtuluruz.” Dedi.

 

Toplantı sonunda bir konuşma yapan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası başkanı E.Sabri Ertekin. “Yatırımcılar için Şanlıurfa’nın birçok avantajları vardır. Teşvik, hibe ve desteklerle sağlanan imkanlar dikkate alındığında, Şanlıurfa yatırım yapılacak en uygun illerin başında gelmektedir.” Dedi. Oda olarak yatırımcılara her türlü kolaylığı tanıdıklarını ve ihtiyaç duydukları birimleri kurmuş olduklarını söyleyen Ertekin “ Bilgi birikimini bizlerle paylaşan Sayın Akbıyık’a teşekkür ediyorum. Anlattıklarından çok istifade ettik. Odamızda benzeri toplantılar yapıldı fakat katılım az olmaktaydı, bugün katılımın yüksek olması salonumuzun dolması da bizi ayrıca sevindirdi. Böylesi toplantıların Şanlıurfa’mızın ekonomik geleceği için önemli olduğunu bir kez daha vurguluyorum” dedi.

 

Bu yazı toplam 7106 defa okundu.
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Şu An Sitede
Kişi Online
DÜNÜN MANŞETLERi
SEFERLER  + Ekle 
ETKiNLiK  + Ekle 
ARŞİVDE ARA
ÇOK OKUNANLAR
ÜYELİK
Genel İçerikler