DÖVİZ KURLARI
Döviz Alış Satış
Dolar
Euro
TAZiYELER  + Ekle 
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ana sayfaya Dön // Kültür-Sanat
MOTİF’TEN ÜÇ URFALIYA ÖDÜL
19 Kasım 2012 Pazartesi Saat 20:37
Motif Halk Oyunları Eğitim ve Öğretim Vakfı, Urfalı S. Sabri Kürkçüoğlu ile Yaşar Duru ve Mevlüt Çelik'e ödül verdi

Motif Halk Oyunları Eğitim ve Öğretim Vakfı’nın 18. kez düzenlediği Halk Bilim Ödülleri Töreni’nde Urfalı Harran Üniversitesi Öğretim Görevlisi S. Sabri Kürkçüoğlu ile Yaşar Duru ve Mevlüt Çelik  Motif Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Türk Halk Kültürü’ne 24 yıldır hizmet eden Motif Halk Oyunları Eğitim ve Öğretim Vakfı’nın 18. kez düzenlediği Halk Bilim Ödülleri Töreni’nde ödüller sahiplerini buldu. 18. Motif Halk Bilim Ödülleri töreni İstanbul Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu Ataköy Kampüsü’nde gerçekleşti.

 

Türkiye’de yalnızca Motif Halk Oyunları Eğitim ve Öğretim Vakfı tarafından gerçekleştirilen; bugüne kadar binlerce kişi, kurum ve kuruluşa verilen Motif Halk Bilim Ödülleri, bu yıl da Ödül Tespit Komisyonu tarafından ulusal, uluslararası boyutta geleneksel değerlerimize sahip çıkan, çalışmalarıyla kültürümüze ışık tutan kişi ve kurumlara verildi.

 

Tören öncesi bilim, sanat ve iş dünyasından isimlerin katıldığı davetlilere bir kokteyl verildi. Sanatçı İzzet Altınmeşe ve Bedri Ayseli’nin de katıldığı kokteylin ardından düzenlenen ödül töreninde konuşan Motif Vakfı Başkanı Zeki Baykal, törene katılan konuklara teşekkür ederek, “Motif Vakfı, kültürel değerlerimizi dünya ülkelerine tanıtmak amacıyla kurulmuştur. Türk kültürünün ve danslarının tanıtılmasına katkı sağlayan tüm medya, sanat ve eğitim dünyasındaki kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.

18. Motif Halk Bilim Ödüllerinin ‘Büyük Ödülü’ Türk Tiyatrosu ile ilgili çalışmaları nedeniyle Prof. Dr. Özdemir Nutku’ya verildi.

Törende; üç Urfalı ödüle layık görüldü. Araştırma, derleme çalışmalarıyla, yayınladığı makale ve kitap çalışmalarıyla Halk kültürümüze katkı sağlayan Harran Üniversitesi Öğretim Görevlisi S. Sabri Kürkçüoğlu ile  Araştırmacı –Yazar Yaşar Duru ve Mevlüt Çelik de Motif Özel Ödülü’ne layık görüldü.

S.Sabri Kürkçüoğlu’na ödülünü Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serpil Mürtezaoğlu takdim etti. S.Sabri Kürkçüoğlu törende yaptığı konuşmada, “Biz Anadolu’da uzak bir köşede Şanlıurfa’da bazı çalışmalar yaptık. 30 yıldan beri araştırdık, bilinsin diye yayınladık. İşte bunları marifet sayan ve iltifat eden Motif Vakfı’na, bu gece kıymet bilerek buraya gelen bütün davetlilere teşekkür ediyorum” dedi. Araştırmacı-Yazar Yaşar Duru da ödül alırken yaptığı konuşmada, “Ne zaman başınız ağrırsa, sıkıntıya düşerseniz bir Urfa türküsü dinleyin hiçbir şeyiniz kalmaz” diye konuştu. Duru ödülünü 35 yıldır görmediği dostu Erol Tabak’ın elinden aldı. Mevlüt Çelik’e de ödülünü sanatçı İzzet Altınmeşe ve Motif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Emin Mancı takdim etti.

Sunuculuğunu Ayhan Güngör’ün yaptığı törende, Türk Folkloruna katkı sağlayan kişi ve kurumlara Ödülleri verilirken sanatçıların okuduğu türküler ve Türkiye’nin farklı yörelerinden sunulan halk dansları davetlilere keyifli anlar yaşattılar.

 

Bu yazı toplam 10134 defa okundu.
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Şu An Sitede
Kişi Online
DÜNÜN MANŞETLERi
SEFERLER  + Ekle 
ETKiNLiK  + Ekle 
ARŞİVDE ARA
ÇOK OKUNANLAR
ÜYELİK
Genel İçerikler