DÖVİZ KURLARI
Döviz Alış Satış
Dolar
Euro
TAZiYELER  + Ekle 
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ana sayfaya Dön // Kültür-Sanat
ŞANLI DESTAN 11 NİSAN KİTABI ÇIKTI
12 Nisan 2012 Perşembe Saat 21:33
Eğitimci Yazar ve tiyatrocu Mustafa Gümüş’ün yazdığı, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluş sürecini anlatan “Şanlı Destan 11 Nisan” adlı kitap çıktı.

11 Nisan 1920 tarihinde düşman işgalinden kurtulan Şanlıurfa’mızın, düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönümünün kutlandığı bu günlerde. Eğitimci Yazar Mustafa Gümüş’ün yazdığı Şanlı Destan 11 Nisan adlı tiyatro eseri okuyucularıyla buluştu.



Öğretmen ve tiyatrocu olarak birçok proje gerçekleştirmiş olan Eğitimci Yazar Mustafa GÜMÜŞ yayınlanan kitabı ile ilgili olarak “Şanlı Destan 11 Nisan kitabı benim değil, tüm Şanlıurfalılarındır. Kurtuluş mücadelemize emeği geçenleri rahmetle minnetle bir kez daha yad ediyoruz. Şanlıurfa Kurtuluş Mücadelesi,her Şanlıurfalının gururla, onurla okuyacağı bir zaferdir. Uzun bir süre yoğun araştırma ve incelemeler sonucunda Urfa Kurtuluş Mücadelesini,bir tiyatro eseri olarak kitaplaştırıp, doğduğum, büyüdüğüm ve yaşadığım bu kadim şehre bir faydam dokunsun istedim. Gençlerimiz bu kitabı okuduklarında 11 Nisan 1920 de, büyüklerimizin bu şehri nasıl kurtardıklarını heyecanla, onurla, gururla görecekler. Eser İngilizlerin Urfa’ya girdikleri günden, Fransızların Urfa’yı terk ettikleri 11 Nisan 1920 gününe kadar olan süreci, tiyatro senaryosu şeklinde aktarıyor.Şanlı Destan 11 Nisan kitabımı tüm Şanlıurfalılara armağan ediyorum” dedi

Bu yazı toplam 9655 defa okundu.
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Şu An Sitede
Kişi Online
DÜNÜN MANŞETLERi
SEFERLER  + Ekle 
ETKiNLiK  + Ekle 
ARŞİVDE ARA
ÇOK OKUNANLAR
ÜYELİK
Genel İçerikler