DÖVİZ KURLARI
Döviz Alış Satış
Dolar
Euro
TAZiYELER  + Ekle 
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ana sayfaya Dön // Güncel
DARÜ’L ELHAN HALK MÜZİĞİ KÜLLİYATI KİTABI ÇIKTI
05 Aralık 2021 Pazar Saat 21:27

Sanatçı ve Araştırmacı-Yazar Salih Turhan ve Doç. Dr. Ahmet Fevzi tarafından hazırlanan Darü’l Elhan Halk Müziği kitabı çıktı.  

 



Konu ile ilgili bilgi veren Salih Turhan “Halk müziği camiamızın yaklaşık 100 yıllık eksiği ya da ihmali denebilecek önemli bir hazinenin tamamını (15 Defterdeki 674 sözlü ve sözsüz ezgi) 40 yıllık mesleki tecrübe, uzun ve yorucu bir çalışma sonucu edebi ve müzikal restorasyonla tarafımızdan siz değerli sanatçı, akademisyen ve araştırmacıların istifadesine sunmanın iftiharını yaşamaktayız. 3 Cilt 1550 sayfadan oluşan kitapta yer alan 674 eserin tamamının notası tıpkı basımı ile işlenmiş ve dijital notası yan yana verilmiştir. Söz konusu çalışmayı sevgili kardeşim Doç.Dr. Ahmet Feyzi ile birlikte yapmış bulunuyoruz.” Dedi.

Darül-Elhan kuruluşu 1914'ler dayanan Türkiye'nin ilk müzik okuludur. İsim ve yapı değişikliğine uğrayarak önce "İstanbul Konservatuarı", sonra da "İstanbul Belediye Konservatuarı" olarak faaliyetini sürdürmüştür. Bilimsel anlamda müzik eğitim, öğretim, araştırma, derleme ve yayın faaliyetlerinde bulunmuştur. Osmanlıca ve Türkçe nota ve mecmua yayınlamış, Colombia firmasında taş plaklar yapılmıştır.

Kurumun yaptığı çalışmaların “Darül-Elhan Halk Müziği Külliyatı” olarak yayınlanması müzik camiası tarafından sevinçle karşılandı ve Müzik tarihi ve kültürümüz açısından çok önemli çalışma olduğu ifade edildi.

Bu yazı toplam 3944 defa okundu.
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Şu An Sitede
Kişi Online
DÜNÜN MANŞETLERi
SEFERLER  + Ekle 
ETKiNLiK  + Ekle 
ARŞİVDE ARA
ÇOK OKUNANLAR
ÜYELİK
Genel İçerikler