DÖVİZ KURLARI
Döviz Alış Satış
Dolar
Euro
TAZiYELER  + Ekle 
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ana sayfaya Dön // Güncel
BALIKSESİR 3. TÜRK MÜZİĞİ ULUSAL SEMPOZYUMU YAPILDI
10 Kasım 2019 Pazar Saat 15:06

Türk Müziğinin Yaşatılmasında ve Geliştirilmesinde Stk’ların Rolü" başlığı ile Balıksesir 3. Türk Müziği Ulusal Sempozyumu 

 



7-9 Kasım 2019 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Balıkesir Üniversitesinin düzenleme kurulunda olduğu "Türk Müziğinin Yaşatılmasında ve Geliştirilmesinde Stk’ların Rolü" başlığı ile Balıksesir 3. Türk Müziği Ulusal Sempozyumu yapıldı.

Saygı duruşu, İstiklal marşı ve protokol konuşmaları ile başlayan sempozyumda;  Dr.Ör.Gör. Göktan Ay, Araştırmacı-Yazar Salih Turhan, Aydın Üniversitesi iletişim Fakültesi ; Radyo-TV programcısı, Michael Kuyucu, Dr. Ayhan Sarı, Prof. Dr. Uğur Türkmen, Kadıköy Halk Eğitim merkezi Koro Şefi Fulya Soyata, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hülya Narsap, Bağlama yayınları Müzik Bilimleri Dizi editörü Vural Yıldıdım, Dr. Ögr. Üyesi Ercan Krıkıl , Bestekar, Eyüp Musiki Vakfı Başkanı Nihat İncekara, Öğr. Gör. Fakı Can Yörük, Araş. Gör. Muzaffer Soner Yılmaz, Bilkent Üniversitesinden Kaya Ulaş, Öğr. Gör. Yunus Emre Uğur, Kültür ve Turizm Bakanlığından Bülent Okan, Araştırmacı -Yazar Abuzer Akbıyık, Altınbaş Üniversitesinden Doç. Dr. Ayper Eribol, Öğr. Gör. Derya Eroğlu, Doç Dr. Süleyman Doğan bildirilerini sundular.

Araştırmacı-Yazar Abuzer Akbıyık, sempozyumda "Türk Müziğinin Yaşatılması Ve Gelişmesine Katkılarıyla Örnek Bir Vakıf, Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat Ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV)" bildirisini sundu.

Başarılı geçen sempozyum sonrasında, akşam, Şef Sıtkı Sahil yönetiminde Balıkesir Türk Sanat Müziği Korosu ve Türk Müziği Hizmet ve Onur Ödülü verilen Devlet Sanatçısı Ahmet Özhan muhteşem bir konser verdi. Konserin birinci bölümünde klasik şarkılara ikinci bölümünde ise sanat değeri yüksek türkülere yer verildi. Koro, solistler ve sazlar hatasız olarak sundukları konserde. Solist Derya Sahil Eroğlu, söz. Cemali Nabedit, Müzik Sadettin Kaynak’a ait “Akşam yine gölgen, yine akşam “  şarkısını ve Söz, A.Osman Yılmaz, Müzik, Sıtkı Sahil’e ait “Hiç eser kalmadı gençlik çağımdan” türküsünü çok başarılı bir şekilde icra etti.  Konsere Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir Üniversitesi Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, Rektör Yrd. Prof. Dr. Mehmet Narlı, Belediye Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yrd. Hüseyin Deniz,  Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Müdürü Atik Sahil ve Balıkesirli pek çok müzikseverler katıldı.

Sempozyumla ilgili Araştırmacı-Yazar Abuzer Akbıyık şunları söyledi “Sempozyumda Sivil Toplum kuruluşlarının Türk müziğin yaşatılması ve gelişmesindeki rolü, Örnek STK’lar, ŞURKAV ve ELFED, 11.kalkınma Planında Kültür ve Sanatın yeri, Türk Müziğinin Medyadaki yeri, Halk Eğitim Merkezlerinin yetişkin eğitimindeki etkileri, Kültür ve tanıtım vakfı kurulmasının önemi gibi konular konuşuldu, problemler ve çözüm yolları dile getirdi. Sempozyum ve konser çok başarılı geçti. Bu vesile ile başta, Koro Şefi ve bestekar Sıtkı Sahil ve Dr. Ör. Üyesi Göktan Ay olmak üzere bütün düzenleme kurulu üyelerine ve destek veren kurumlara teşekkür ederim” dedi. 

 

Bu yazı toplam 6340 defa okundu.
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Şu An Sitede
Kişi Online
DÜNÜN MANŞETLERi
SEFERLER  + Ekle 
ETKiNLiK  + Ekle 
ARŞİVDE ARA
ÇOK OKUNANLAR
ÜYELİK
Genel İçerikler