DÖVİZ KURLARI
Döviz Alış Satış
Dolar
Euro
TAZiYELER  + Ekle 
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ana sayfaya Dön // Güncel
CAZİBE MERKEZi DESTEK MÜRACAATLARI BAŞLADI
30 Ocak 2017 Pazartesi Saat 00:42

Cazibe Merkezli 23 ile Destek Müracaatları başladı,  son müracaat tarihi 27.02.2017



Başbakan Binali Yıldırım tarafından tanıtımı yapılan Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'ndeki 23 ilde uygulanacak Cazibe merkezleri programı destek müracaatları 27 Şubat 2017 tarihine kadar Kalkınma Bankası veya Kalkınma Ajanslarına yapılacak.

Konu ile ilgili bilgi veren Ankara AB yatırım Danışmanı Abuzer Akbıyık şunları söyledi ”2020’ye kadar 62 milyar lira harcama planlan Cazibe merkezleri programının uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar hakkında karar 11 Ocak 2017 tarihli ve 29945 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu karar çerçevesinde destek almak isteyen işetmeler, belirlenen başvuru evrakları ile birlikte Şubat ayının 27 sine kadar Kalkınma Bankası veya Kalkınma Ajanslarına müracaat etmeleri gerekmektedir. “ dedi.

Cazibe merkezi programının Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 23 ilde uygulanacağını ifade eden Akbıyık “Destekten yaralanabilmek için imalat sanayinde 2 milyon TL asgari sabit yatırım tutarı ile en az 30 kişilik istihdam, çağrı merkezlerinde en az 200 kişilik istihdam, veri merkezleri yeni yatırımları için ise en az 5 bin metrekare beyaz alanı bulunması şartı aranacaktır. Program dahilindeki destek unsurları; yatırım ve üretim, üretim tesisi taşıma, çağrı merkezi, veri merkezi, yatırım ve üretim, danışmanlık, yatırım yeri tahsisi, bina yapım, faizsiz yatırım kredisi ve faiz indirimli işletme kredisinden oluşmaktadır. Kredilendirilecek yatırımın asgari yüzde 30’unun öz kaynaklardan karşılanması zorunlu olacaktır” dedi

Akbıyık destekler hakkında şunları söyledi: “Cazibe merkezi programı ana başlıklarla şu destekler sağlanacaktır

Danışmanlık Hizmeti Desteği : Fizibilite hazırlama, mühendislik projeleri ve yatırım talebiyle doğrudan ilgili başlangıç eğitim harcamaları ile yatırım için kritik öneme sahip konularda uygulanacaktır.

Yatırım Yeri Tahsisi Desteği: Yatırımcıya kiralanacak ya da bina inşa desteği için kullanılacaktır. OSB içindeki boş parseller,  OSB’de uygun parsel bulunmaması halinde hazineye ait arsa veya parsellerin YİKOB veya İdareye devredilmesi şeklinde uygulanacaktır.

Bina Yapımı Desteği: Yatırım için gerekli binanın azami 20.000 m2'ye kadar kısmı desteklenebilir ve verilecek destek tutarı 10.000.000 TL'ye kadar Bina yapım desteği verilecektir.

Faizsiz Yatırım Kredisi Desteği; Bina (yarım kalmış yatırımlar hariç) ve makine-teçhizat harcamaları için; 2 yıl anapara ödemesiz dönem dahil 6 yıl vadeli, Alınacak makineler yerli malı tebliği dahlinde ise  3 yıl anapara ödemesiz dönem dahil 10 yıl vadeli Faizsiz Yatırım Kredisi Desteği verilecektir.

Faiz İndirimli İşletme Kredisi Desteği: 1 yıl anapara ödemesiz dönem dahil 4 yıl vadeli, Alınacak makineler yerli malı tebliği dahlinde ise  2 yıl anapara ödemesiz dönem dahil 5 yıl vadeli %50 Faiz İndirimli İşletme Kredisi Desteği verilecektir.

Program hangi illerde uygulanacak:

Program kapsamında Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 23 ile kapsamaktadır.

1) Elazığ merkezli Malatya, Adıyaman, Tunceli, Bingöl illeri.

2) Erzurum merkezli Erzincan, Gümüşhane, Bayburt illeri.

3) Van merkezli Hakkari, Muş, Bitlis illeri.

4) Kars merkezli Ardahan, Ağrı, Iğdır illeri

5) Diyarbakır merkezli Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak illeri

Müracaat tarihi ve yeri:

Cazibe Merkezi Desteği müracaatları başladı.  Son müracaat tarihi 27.02.2017’dir. Müracaatlar Kalkınma Bankasına veya Bankaya iletilmek üzere Kalkınma Ajansı Destek ofislerine yapılabilecektir.“ dedi.

 

Bu yazı toplam 6124 defa okundu.
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Şu An Sitede
Kişi Online
DÜNÜN MANŞETLERi
SEFERLER  + Ekle 
ETKiNLiK  + Ekle 
ARŞİVDE ARA
ÇOK OKUNANLAR
ÜYELİK
Genel İçerikler