DÖVİZ KURLARI
Döviz Alış Satış
Dolar
Euro
TAZiYELER  + Ekle 
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ana sayfaya Dön // Özel Haber
ÇİĞKÖFTE TADINDA ŞİİRLER
01 Mayıs 2010 Cumartesi Saat 17:34
Bestekar, Ressam ve Yazar M. Fuat Kürkçüoğlu'nun Şanlıurfa kültür değerlerini ele alarak yazdığı şiirler ve türkülerden oluşan ‘Çiğköfte Tadında’ adlı ilk kitabı çıktı.

Bestekar, Ressam ve Yazar M. Fuat Kürkçüoğlu, Şanlıurfa’nın sosyal, kültürel ve tarihi değerlerini ele alarak şiirler ve türkülerden oluşan ‘Çiğköfte Tadında’ adlı ilk kitabı çıktı.


 


Ressam-Yazar Emekli Öğretmen M. Fuat Kürkçüoğlu, Şanlıurfa’nın sosyal, kültürel ve tarihi değerlerini ele alarak şiirler ve türkülerden oluşan ‘Çiğköfte Tadında’ adlı ilk kitabını çıkardı.


Şanlıurfa Vakfı Yayınları No:1 adı altında Sembol Ofset’te ilk kitabını çıkaran Yazar-Ressam Kürkçüoğlu, kitabında Şanlıurfa’da neredeyse yok olmaya yüz tutmuş örf ve adetleri, dünyaca meşhur kültürü ve Urfa’nın dünyaca meşhur çiğköftesini ele aldı. Kürkçüoğlu, yüzü aşkın eserden oluşan ‘Çiğköfte Tadında’ adlı ilk kitabını, Rahmetli Annesi Annesine ve babasına, kardeşlerine, eşine, oğluna, kızına, gelinine, damadına ve pamuk şekeri torunu Asude’ye ithaf ettiğini söyledi.


Şanlıurfa Vakfı Şanlıurfa Şubesi Başkanı Dr. Müslüm Sunay ”Vakfımızın ilk yayını olan bu kitabı halkımıza sunmanın sevinci içindeyiz. Vakfımız bu kitapla başladığı yayınlar serisine yakın zamanda başka kitapları da ilave ederek Şanlıurfa kültürüne katkıda bulunmaya devam edecektir. Buram buram Urfa kokan Çiğöfte Tadında şiirler kitabının her Urfalının kütüphanesinde bulundurmasını tavsiye ediyorum. Fuat Kürkçüoğlu’nu da kutluyor eserlerinin devamını bekliyorum” dedi.

Bu yazı toplam 21161 defa okundu.
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Şu An Sitede
Kişi Online
DÜNÜN MANŞETLERi
SEFERLER  + Ekle 
ETKiNLiK  + Ekle 
ARŞİVDE ARA
ÇOK OKUNANLAR
ÜYELİK
Genel İçerikler