DÖVİZ KURLARI
Döviz Alış Satış
Dolar
Euro
TAZiYELER  + Ekle 
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Abuzer Akbıyık
abuzerakbiyik@hotmail.com
Ressam Remzi Kara Ve Mehmet İnci Resim Kursunun Yeniden Açılması Talebi
19 Eylül 2021 Pazar Saat 16:18

Sayın

Zeynel Abidin Beyazgül /Şanlurfa Büyükşehir Belediye Başkanı)

Niyazi Kocadağ /Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanı           

Kültür varlıkları ve Kültür sanat adamları nedeni ile Urfa kültür ve sanat şehridir. Şiir dalında Şair Nabi, Akif İnan, Yazar Yılmaz Karakoyunlu, Bekir Coşkun, müzik dalında Ses Sanatçısı İbrahim Tatlıses, Müslüm Gürses, Sinema dalında Hüseyin Peyda, Bülent İnal, Moda dalında Faruk Saraç, Ressam Hasan Rasgeldi ve Nihat Kürkçüoğlu, Urfalı kültür ve sanat adamlarından birkaçıdır.  Bir şehirden söz edilirken, kültür ve sanat adamları dan da söz edilir.  Bir şehrin şairi, yazarı, sanatçısı ne kadar çok ise o kadar tanınmaktadır. Bu bakımdan Urfalı kültür ve sanat adamlarının isimleri Urfa’ya değer katmaktadır.   

Remzi Kara ve Mehmet İnci de yaptıkları tablolarla, yetiştirdikleri öğrencilerle Urfa’ya değer katan sanatçılardandır. Kendilerini 40 yılı aşan bir süreden beri tanırım. Evimde onların tablosu asılıdır.  Paraya değer vermeyen, sanatı sanat için yapan, şöhretleri il sınırlarını aşmış ressamlardır. Bu arkadaşlar yaklaşık 16 seneden beri Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde (sembolik bir ücret karşılığı) kurs açmış ve yüzlerce öğrenci yetiştirmiştir. Remzi Kara’nın kara kalem, Mehmet İnci’nin yağlı boya resim kursundan yetişen pek çok öğrenci, Üniversite ve ortaöğretim güzel sanatlar bölümünü kazanmıştır. Bu arkadaşlar sayesinde Urfa’da pek çok genç resim sanatı ile tanışmış, resmin inceliklerini öğrenerek öğretmen olmuş, ressam olmuştur.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bir müddet önce, Ressam Remzi Kara ve Mehmet İncinin işine son verilerek 16 yıldan beri devam eden resim kursunu kapatılmıştır. Yaptıkları eserle Urfa resim sanatına değer katan, açtıkları sergilerle Urfa’nın tanıtımına, Yetiştirdikleri öğrencilerle Urfa’da sanatın gelişmesine katkıda bulunan bu sanatçıların görevlerine son verilmesi, resim kursunun kapatılmasını doğru bulmuyorum.

Kursun kapılması, hocaların işine son verilmesi ile ilgili yetkililer, tasarruf tedbirleri, alınan meclis kararı veya kanuni nedenler gibi gerekçeler öne sürebilir. Yeter ki bir Urfa’da sanatı yaşatmak isteyelim, bunların hepsi aşılır.

Netice olarak; Urfalı bir sanatsever olarak;  Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Niyazi Kocadağ’ın bu konuyu tekrar gözden geçirmelerini ve resim Kursunun tekrar açılamasını talep ediyorum.  Bu çağrıma Urfalı kültür ve sanat adamları da destek vereceğini ve Belediyenin de Değerli Ressam Remzi Kara ve Mehmet İnci’nin hocalığında Resim kursunun açacağını umuyorum.

Bu yazı toplam 901 defa okundu.
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Şu An Sitede
Kişi Online
DÜNÜN MANŞETLERi
SEFERLER  + Ekle 
ETKiNLiK  + Ekle 
ARŞİVDE ARA
ÇOK OKUNANLAR
ÜYELİK
Genel İçerikler