DÖVİZ KURLARI
Döviz Alış Satış
Dolar
Euro
TAZiYELER  + Ekle 
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Abuzer Akbıyık
abuzerakbiyik@hotmail.com
Suya Girmeden Yüzme Öğrenilemez
10 Haziran 2021 Perşembe Saat 17:36

Öğrenmek için ya “merak” ya “mecburiyet” gereklidir.  Öğrenmek için çaba sarf etmek, sabırlı, ısrarlı ve istikrarlı olmak, daha önceki bilgi ve tecrübelerden istifade etmek gerekir. Öğrenmek için, gereğine inanmak, zihni ona hazırlamak ve konunun içine girmek gerekir. Bir başka şekilde ifade edersek  “Havuzun etrafında dolaşmakla, suya girmeden, yüzme öğrenilmez.”

Öğrenmek isteyen kişinin amacı, hedefi, planı ve programı olması, öğrenme yöntemini belirlemesi ve zamanı iyi kullanması gerekir. Gönümüzde öğrenmek için pek çok yol, yöntem ve araç vardır. Öğrenmek öğretmen, kitap, gözlem, deney gibi öğrenme yollar yanında için son yıllarda öğrenme konusunda bilgisayar ve internetin önemli artmıştır. Herhangi bir konuda bilgiye ihtiyacı olan kişi hemen bilgisayar ve cep telefonundan arama motoruna yazdığında onlarca sayfalık bilgi karşısına çıkmaktadır. Bilgiye çok hızlı ulaşmak çok iyi bir şey  fakat  bu bilgi doğru mu? yanlış mı? bunu ayırabilmek önemli, esas mesele bu. İnternette bulunan bilgilerin kısmı doğru, bir kısmı ise yanlış, yanıltıcı bilgidir. Bir kısmı altın gibi değerli bir kısmı teneke, çer-çöptür.  Bu nedenle bilgisayar ve diğer kaynaklarda her gördüğünüz, her okuduğunuz, her işittiğiniz doğru değildir. Doğruluğunu araştırmanız, incelemeniz, kıyaslamanız, başka kaynaklardan test etmeniz gerekir.

“Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz” sözünde olduğu gibi, herhangi bir konuda fikir sahibi olabilmek için, o konuda araştırarak, okuyarak, bilenlerden öğrenerek bilgi sahibi olmanız gerekir. Gerek tabii olaylardan, gerek yapılan bilimsel çalışmalar ve yeni buluşlardan, Tarihsel süreç içinde mevcut bilgiler de değişmektedir.  Dünya değişirken sabit fikirli olmamanız, değişime açık olmanız, her zaman, sizin bildiğinizden faklı bilgi ve sizin görüşünüzden farklı görüşlerin olabileceğini dikkate almanız gerekir.

Bilgileri beynimizde depolarız, Herkesin zeka seviyesi (IQ) faklı olsa da, bilgi depolama kapasitesi namütenahi (sonsuz, sınırsız) değildir. Bu nedenle beyninizi kendinize, ailenize, milletinize, insanlığa yararlı bilgilerle doldurmamız gerekir. Gereksiz, lüzumsuz, faydasız bilgilerle beyninizi meşgul etmemeniz gerekir. Öğrenmenin yaşı yoktur. Çocukken yürümeyi, koşmayı, konuşmayı, okumayı öğrenir daha sonra okulda, işyerinde, evde yaşantınızın her kesitinde, ömrünüzün sonuna kadar öğrenme süreci devam eder. Öğrendiğiniz bilgiler, iş ve sosyal hayattaki tercihlerinizi, kariyerinizi, gelir düzeyinizi, hayat standardınızı doğrudan etkiler. Beyninizde depoladığınız bilgileri etkin ve verimli kullanmanız, değerlendirmeniz, paylaşmanız gerekir. Öğrenme konusunda atalarımızın çok güzel özlü sözleri vardır, örneğin İnsan hafızasının eksikliği unutkanlığıdır anlamına gelen “Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür” sözü, yine Yüz seksen kere söylense bile, tekrar güzelidir, anlamına gelen Et-tekraru ahsen velev kâne yüzseksen” Bu sözlerden çıkardığımız sonuç ise bilgilerin unutulmaması için tekrar edilmesi gerektiğidir.

2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS), 26-27 Haziran 2021 tarihlerinde yapılacaktır. Sınava katılacak öğrencilere sağlık ve başarılar dilerim.

Bu yazı toplam 1670 defa okundu.
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Şu An Sitede
Kişi Online
DÜNÜN MANŞETLERi
SEFERLER  + Ekle 
ETKiNLiK  + Ekle 
ARŞİVDE ARA
ÇOK OKUNANLAR
ÜYELİK
Genel İçerikler