DÖVİZ KURLARI
Döviz Alış Satış
Dolar
Euro
TAZiYELER  + Ekle 
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Abuzer Akbıyık
abuzerakbiyik@hotmail.com
Değerli Öğretmenim Celal Aşar
30 Ocak 2021 Cumartesi Saat 14:30

Celal Aşar, 70'li yıllarda Coğrafya öğretmenimizdi, tahtaya renkli tebeşirlerle çok güzel haritalar çizer, dersleri çok güzel anlatırdı. Urfa'da havalar ısındığında bazen dersi dinlemek zor olurdu, Celal hoca sınıfın sıkıldığını, bunaldığını fark edince, kaliteli eprilerle sınıfın havasını değiştir, tekrar dersine dönerdi.

Öğrencilerini ailesi ile birlikte tanırdı, kibardı, öğrencilerine, kibar olmayı önerirdi. Derdi kırk türlü "Kalk" demek vardır. "Kalk", "Kah", "Kahi mısan", "Kalk ulan", "Kalkar mısınız", "Kalkma zahmetinde bulunur musunuz". "Çocuklar, davranışlarınızda, konuşmalarınızda kaba olmayın, konuşmalarınızda kelimelerin en kibar olanını seçiniz" derdi. Konuşmaları ve davranışları ile işine olan saygısı ve titizliği ile kendini herkese kabul ettirmişti. Bütün öğrencileri onu gördüklerinde oturuyorsa ayağa kalkar, önlünü ilikler ve ona saygı gösterirdi. Öğrenci velileri de onu sever ve sayardı. Bu sadece öğretmenliği süresince değil, emekli olduktan sonra da böyle devam etti.

Celal Hoca, öğrencileri ile yakından ilgilenirdi. Öğrencileri onun ailesinin bir ferdi gibiydi, kötü alışkanlıkları olanlarla özellikle ilgilenir, bir psikolog gibi eksiklerini, yanlışlarını anlatırdı. Kötü alışkanlıklarının devam edip etmediğini takip ederdi. Okuldan kaçıp kahveye gidenleri tespit eder, onları kahvede bulur ve okula dönmelerini sağlardı. Okul tuvaletlerinde sigara içenleri yakalar, onlara sigaranın sağlığa ve bütçelerine vereceği zararlarını anlatırdı. Yanlış yapan öğrencileri döverek değil, sözleri ile mahcup eder, yerin dibine batırırdı. Öyle tesirli sözler söylerdi ki, yanlış yapan öğrenci, büzülür, küçülür, gözlerini kaldırıp hocaya bakamazdı.

Zeki idi, yıllar sonra bile pek çok öğrencisinin numarasını hatırlardı. Güzel giyinirdi, giyimi ile , davranışlarıyla Urfa beyefendisi idi, örnek kişi idi.

İyi bir müzisyendi, güzel okur ve kaman çalardı. Okul korolarını çalıştırdı. Korosu ile okulun yıl sonu gecelerinde konserler verirdi. Ben de onun sanat müziği korosuna katıldım, bilgisinden çok istifade ettim. Koroda öğrendiklerimden aklımda kalan "Ayrıldı gönül şimdi bir tek eşinden", "Bir sokak çeşmesi oldu gençliğim", "Eğilmez başın gibi gökler bulutlu efem" şarkılarını duyduğumda Celal hocamı hatırlarım.

Hani güzel meziyetleri ile anılan, örnek gösterilen, filmlere konu olan öğretmenler var ya, işte Celal Hoca da onlardan biri idi. Günümüzde bu vasıflara sahip kaç öğretmen var bilemiyorum. Fakat şu bir gerçek ki; gidenler geri gelmiyor, gidenlerin yeri dolmuyor. Allah rahmet etsin, mekanı cennet olsun. Lütfen bir "Fatiha" okuyarak, Celal Aşar hocamızın ruhuna bağışlayın

 

 

Bu yazı toplam 1296 defa okundu.
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Şu An Sitede
Kişi Online
DÜNÜN MANŞETLERi
SEFERLER  + Ekle 
ETKiNLiK  + Ekle 
ARŞİVDE ARA
ÇOK OKUNANLAR
ÜYELİK
Genel İçerikler